Home | Nieuws | Ledenlijst | Persprijs | Archief | Links | Foto's

Nieuws


Praten over PIT

26/06/2019

Beste leden en niet-leden,

 

Graag nodigt Persclub Peelland jou uit voor een informatieve (netwerk)bijeenkomst op donderdag 13 juni 2019.
De bijeenkomst is voor zowel leden van Persclub Peelland als voor niet-leden. Iedereen die werkzaam is in de overheidscommunicatie of journalistiek in de Peelregio is van harte welkom.

Dit keer om naar een bijzonder interessant verhaal te luisteren van Peter Knoops, teamleider van het Peelland Interventie Team (PIT). Hij gaat in op de werkwijze van PIT en de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Daarnaast gaat hij graag het gesprek aan met de aanwezigen over de persberichten die worden verstuurd na een PIT-controle en manier waarop de media met dit onderwerp omgaan.

Noteer dus in je agenda:

Donderdag 13 juni 2019, 20.00 uur
Locatie: Grand Café Beekman & Beekman (Toon Kortooms zaal), Markt 8 in Deurne.  


Het programma:

20.00 uur:    Ontvangst

20.15 uur:    Welkom, presentatie en discussie door Peter Knoops van het Peelland Interventie Team
Aansluitend:  Netwerkborrel
23.00 uur:    Einde.

 

Peelland Interventie Team

Het Peelland Interventie Team (PIT) speelt een belangrijke rol bij de integrale aanpak van de ondermijnende criminaliteit, handhavingsknelpunten en bij overlast. Het PIT is een interventieteam onder de regie van de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren waarbij de aansturing op één centraal punt ligt.
Onder de regie van het Peelland Interventie Team zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om ervoor te zorgen dat herhaling wordt voorkomen.

Spreker: Peter KnoopsPeter Knoops

Peter Knoops is Teamleider van het PIT en heeft daarnaast sinds kort een nieuwe functie: Teamleider ondermijning in Peelland. Hij zal samen met zijn assisterende collega Marcita Betorina aanwezig zijn.

 

En verder…

Uiteraard wordt de avond verzorgd met lekkere hapjes en drankjes.
Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Aanmelden

Aanmelden kan door voor 10 juni 2019 een mail te sturen naar persclubpeelland@gmail.com.

 

We hopen je – samen met je collega(‘s)- te mogen begroeten bij Beekman & Beekman op 13 juni 2019!

Stuur deze uitnodiging gerust door!

 


 

Reageren
Reacties (0)


Persprijs 2018 voor Theo van Mullekom

02/03/2019
De Persclub Peeland heeft donderdag 28 februari de Persprijs 2019 uitgereikt aan Theo van Mullekom. De Persclub eert met deze prijs personen of instellingen die de regio Peelland op een positieve manier hebben uitgedragen. Van Mullekom kreeg de prijs als het ware als bekroning van zijn hele oeuvre, zoals voorzitter Gabriël van Neerven het bij de feestelijke uitreiking in Asten zei.
 
Voetbalfan, kleine ondernemer, politicus en (zingende) kapper; Theo van Mullekom is een eigenzinnige, prominente Helmonder op politiek gebied maar zeker ook sociaal en kunstzinnig.
 
In de oorkonde van de Persprijs wordt Van Mullekom als volgt omschreven: Een roepende in de woestijn noemt hij zichzelf wel eens. En niet ten onrechte. In de loop van een twintigjarige politieke carrière heeft Mierlo-Houtenaar Theo van Mullekom vele en diverse onderwerpen aangesneden. Regelmatig ook zaken die na aanvankelijke scepsis veel later alsnog aan bod kwamen. Hij staat bekend als een man met ideeën, zinnig en onzinnig, die regelmatig grote woorden niet schuwde. Maar altijd stond zijn betrokkenheid bij de man en vrouw in de straat voorop in zijn visie op de politiek, zoals hij zelf medio 2018 in zijn afscheidsbrief schreef.
Misschien wel meer bekend is Theo door het vele werk dat hij verzet heeft voor zijn medemensen. Met als onbetwist hoogtepunt het Verwenweekeind dat sinds 2005 een begrip is geworden in heel Zuid-Oost Brabant en Midden Limburg. Ouders, broertjes en zusjes, verzorgers, maar vooral kinderen met een beperking worden dan een weekeind in de watten gelegd op recreatiepark Asten-Ommel . Daarmee worden de ouders van deze kinderen een weekeind lang ontlast.
In een geheel ander genre werd Theo bekend als Zingende Kapper Met nummers als Groetjes uit Helmond, Mijn Mariakerk en recent Maastricht, de Parel van het zuiden, wist hij zich in de kijker te spelen.
De gezondheid van de bijna 80-jarige Theo noopte hem om een punt achter zijn publieke optredens te zetten. Met deze Persprijs eert de Persclub Peelland de lange en diverse carrière van Theo van Mullekom.
Reageren
Reacties (0)


Een kijkje bij het Europees Parlement in Brussel

29/09/2018

Een met 45 personen vrijwel volgeboekte autobus vertrok op woensdag 26 september naar Brussel voor een bezoek aan het Europees Parlement (EP). Onder hen een klein aantal leden van de Persclub Peelland die zich aansloten bij deze door het CDA Geldrop-Mierlo georganiseerde expeditie.

Na een lunch volgde een gedegen uitleg door voorlichter Jasper Havermans die de bezoekers door het programma heen leidde. Via een rondgang door het hoofdgebouw volgde een bezoek aan de (lege) vergaderzaal van het EP. CDA Europarlementariër Lambert van Nistelrooij gaf daar een uitgebreide uitleg over de werkwijze van het Europees Parlement en zijn motivatie en inzet daarvoor. Na een korte vragenronde volgde een bezoek aan het Parlementarium, de expositieruimte van het EP. Daar trok o.a. de tijdelijke tentoonstelling "Staat van misleiding: de kracht van nazi-propaganda” de aandacht.

Vervolgens was het tijd voor een kort bezoekje aan de kathedraal en de drukke binnenstad van Brussel, mede om op de terugweg file's te voorkomen. De middagzon maakte die uurtjes extra aantrekkelijk.

Een volgende CDA-excursie naar Brussel vindt plaats in het voorjaar van 2019. Bij voldoende belangstelling, kunnen leden van de Persclub Peelland daar weer bij aansluiten.
 
Reageren
Reacties (0)


Nieuwsbrief

16/01/2016
Reageren
Reacties (0)


Bestuur

17/09/2015
Het bestuur van de Persclub-Peelland bestaat sinds 1 januari 2017 uit
  • Gabriël van Neerven, voorzitter
  • Ellis van der Heijden-van Bussel
  • Harrie van der Sanden

Contact: persclubpeelland@gmail.com

Reageren
Reacties (1)


Reageren

Sluiten
Naam:
E-mailadres:
Reactie:

Reacties

Sluiten